WSG Uden onderdeel van Special Olympics Team NL 2022!
Van 22 t/m 29 januari 2022 zijn de Special Olympics World Winter Games in Kazan, Rusland. 2.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 107 landen strijden dan tegen elkaar. WSG Uden is één van de negen verenigingen die is ingeloot om deel te nemen aan het grootste wintersport evenement ter wereld voor mensen met een verstandelijke beperking.

De deelnemers uit Uden

WSG Uden traint van oktober tot en met maart op dinsdagavond bij ons. Zij gaat met in totaal 6 sporters en 3 coaches naar de Special Olympics World Winter Games in Kazan, waar zij deelnemen aan de disciplines langlaufen en skiën.

De deelnemers zijn: Eljo van Haandel, Ellen Ter Laak, Gisela Hanegraaf, Ingmar v.d. Steen, Dave v.d. Louw en Maaike van Grinsven. De coaches Aad Pietersen en Lilyan Maas uit Uden gaan het langlauf team begeleiden. Coach Christel Hanegraaf uit Loosbroek maakt onderdeel uit van het skiteam.

Het wordt niet alleen voor de sporters een enorm avontuur maar ook de coaches vinden het spannend om te zien hoe de sporters die deelnemen aan dit bijzondere evenement gaan groeien in hun sport en gevoel van eigenwaarde. Wij houden jullie komende tijd op de hoogte.