Op 21 juli 1981 werd Ski & Snowboardclub De Schans opgericht, dit jaar dus 40 jaar geleden. Ondanks de verwoestende brand die ons afgelopen vrijdag heeft getroffen, willen we de komende tijd toch regelmatig stilstaan bij dit jubileum.

Een stukje geschiedenis
De vereniging is begonnen op de skibaan bij de Vrije Teugel. Daar lag ook een langlaufbaan. Toen was de naam van de vereniging nog Ski- en Langlaufclub Unser Alm. Deze naam werd later gewijzigd in Ski- en Langlaufclub De Schans.  Omdat de skibaan bij de Vrije Teugel weg moest, is De Schans verhuisd naar de Vluchtoordweg.  In november 1986 werd hier de eerste skibaan geopend. En nu na 40 jaar lag er tot afgelopen vrijdag een prachtig complex met meerdere banen waar we enorm trots op waren. De naam van de vereniging is inmiddels gewijzigd in ski- en Snowboardclub De Schans.

Foto’s van de afgelopen 40 jaar
We willen via berichten op onze website en social media de afgelopen 40 jaar in beeld gaan brengen. En als we in september onze kantine weer mogen openen, tonen we de foto’s op de tv-schermen. Heb jij nog leuke, grappige, gewone foto’s van de afgelopen 40 jaar die we mogen gebruiken? Mail ze ons!  Ook  verhaaltjes en anekdotes zijn van harte welkom. Je kunt de foto’s sturen naar lustrum40@deschans.nl.

Nu nog geen duidelijkheid over de jubileumactiviteiten
Op dit moment weten we nog niet hoe we verder gaan na de brand. We hadden allerlei leuke plannen gemaakt om het 40 jarig bestaan te gaan vieren. Zodra er iets meer bekend is laten we dit weten.